×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Tramvay’da yeni hat devreye giriyor

Tramvay seferleri 75. Yıl’dan sonra Kumlubel hattında da başlıyor. Yeni hat, Fatih, Tunalı gibi mahallelere de hizmet verecek.

Yaşam 10/06/2021 11:47 10/06/2021 11:47

A- A+

Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce hizmete açtığı 75. Yıl-Sultandere-OGÜ hattının ardından Kumlubel hattında da seferlere 14 Haziran Pazartesi günü saat 14.00’de başlıyor.

Kent içi ulaşıma yeni düzenleme

Kent içi ulaşıma büyük bir yatırım yaparak tramvay hatlarını Emek Mahallesi’nden Şehir Hastanesi’ne, oradan da Sultandere ve 75. Yıl Mahallesi’ne uzatan Büyükşehir Belediyesi, Kumlubel hattındaki çalışmalarını da tamamlayarak bu hattı da hizmete açıyor. Hat hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kumlubel Mahallesi başta olmak üzere bölgedeki birçok mahallemizin sakinlerinin ulaşım sorununu kalıcı olarak çözecek bu hatta,Kumlubel-Opera-Çarşı-Şehir Hastanesi güzergâhında işletim yapılacağını ifade etti. 

Kumlubel hattı kilit rol oynayacak

 Büyükerşen “Pandemi başta olmak üzere kur fiyatlarındaki büyük artışlar nedeniyle tamamlanmasında gecikme yaşadığımız Kumlubel Hattımızı da 14 Haziran günü saat 14.00’de hizmete açıyoruz. Kumlubel Mahallesi başta olmak üzere Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa ve çevrelerindeki birçok mahalle sakinimiz tramvay hattımızdan faydalanacak. Ayrıca daha önce de ifade ettiğimiz gibi tramvayı kuzey mahallelere götürmemiz noktasında Kumlubel hattı bizim için kilit rol oynuyor. O sebeple bu hattımızı tamamlayıp, hizmete almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hattın açılmasıyla birlikte tramvay ağının 55 kilometreye yükseldiğini ifade eden Başkan Büyükerşen, Kumlubel tramvayının yeni duraklardan binecek vatandaşlar için 19 Haziran’a kadar ücretsiz olarak kullanılabileceğini belirtti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024