×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türk Eğitim Sen’den aşı çağrısı

 Haydar Urfalı, “eğitim çalışanlarının karşı karşıya kaldığı risk, futbolculardan, THY ya da turizm çalışanlarından daha mı azdır?”

Eğitim 12/04/2021 16:23 12/04/2021 16:23

A- A+

Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, eğitim çalışanlarının son dönemde covid-19 sebebiyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyledi. Urfalı, “Son haftalarda, neredeyse gün geçmiyor ki, her gün bir meslektaşımızın hastalandığı ya da vefat ettiği haberini almayalım.     Meslektaşlarımız, bu durumdan dolayı, okullarımızın virüsün yayılımı açısından ciddi risk oluşturduğu endişesini yaşamaktadır” dedi.

Futbolculardan daha az mı riskliler?

Eğitim çalışanlarının her gün milyonlarca öğrenci ve veli ile muhatap olduğunu hatırlatarak, “Tabii ki, arzumuz tüm vatandaşlarımızın bir an önce aşılanmasıdır. Ancak tedarik sorunu yaşandığı için Sağlık Bakanlığı tarafından aşılamada öncelik sıralaması yapılmaktadır. Her gün milyonlarca öğrenci ve veli ile muhatap olan eğitim çalışanlarının karşı karşıya kaldığı risk, futbolculardan, gazetecilerden, THY ya da turizm çalışanlarından daha mı azdır?”  diye konuştu.

 Hızlı aşılanma beklentisi

Urfalı,  eğitim öğretim sürecinin tüm kademelerde yüz yüze devam edebilmesi ve eğitim çalışanlarının aşırı kaygı yaşamadan görevlerini sürdürebilmesi için tüm eğitim çalışanlarının hızlı şekilde aşılanması çağrısı yaptı.  Urfalı şöyle konuştu; “Tüm eğitim çalışanlarının beklentisi bu yöndedir. Bununla birlikte Hükümetin özellikle Ramazan ayı süresince uygulayacağı kısıtlama ve tedbir kararlarının vaka sayılarının kontrol altına alınması anlamında da katkısı olacağı düşünülürse, önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitim için elverişli bir zemin yakalanabilecektir.”

Arsızca yorumlar boş işlerdir

Eğitim kamuoyunun, okulların durumuyla ilgili kanaat ya da karar oluşturulurken dikkate alınması gereken unsurun, bilim insanlarının tavsiyeleri olması gerektiğine inanmak olduğunu söyleyen Urfalı, “Ayrıca, okulların virüs bulaşın da önemli bir etken olmadığını ve bu konudaki endişelerin yersiz olduğunu iddia eden kamu yöneticilerine de bir çağrıda bulunuyoruz.  Şeffaf olun. İddianızın gerçekliği var ise kamuoyu karşısına çıkarak, okulların açık olmasının covid-19 vaka sayılarına anlamlı bir etkisinin olmadığını gerçek rakamlarla gösterin. Ki, kamuoyu da “yersiz” kaygılarla meşgul edilmesin. Bu arada hiç kimse rol kapmaya ve dalkavukluk yapmaya da heveslenmesin. Bu ülkede eğitim sürecinin kesintiye uğramamasını en çok arzulayan ve hedefleyen öğretmenlerdir. Uzaktan eğitimi dahi “Öğretmenler de rahata alıştı” diye arsızca yorumlayanlarla eğitim sürecini ve okullarımızın durumunu değerlendirmek ne kadar “boş” bir iştir” şeklinde konuştu. 

    

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024