×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türk Eğitim Sen temsil edecek

Kamu’daki toplu sözleşme görüşmeleri öncesi Türk Eğitim Sen 2 nolu Şube 4 üniversitede birden yetkiyi elde etti.

Yaşam 25/05/2021 14:36 25/05/2021 14:37

A- A+

Kamu çalışanlarının her toplu sözleşme döneminde yetkili sendikaların belirlenmesi için yaptıkları yarışta bu defa Eskişehir’de bulunan 3 üniversitenin yanı sıra, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde yetkiyi Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube elde etti. 

4 üniversite de  tek yetkili Türk Eğitim Sen

Konuyla ilgili olarak Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Gürol Yer yaptığı değerlendirmede yetki sürecinin tamamlandığını belirtti. Yer, “2021 yılı için Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri işkolunda Eskişehir’de bulunan 3 üniversite ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde imza altına alınan tutanaklar ile Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 No’ lu Şube 4 üniversitede yetkiyi almış ve üniversitelerde bulunan 657 sayılı yasaya tabi kamu çalışanlarını temsil hakkı kazanmıştır” dedi.

 Yer’den üyelerine ve çalışanlara teşekkür

Yer açıklamasına şöyle devam etti; “Kurulduğu günden bugüne Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde yetkili olan Türk Eğitim Sen 2020 yetki Döneminde Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarihinde ilk defa yetki almış, yine 2018 yılında kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin de ilk yetkili sendikası olmuştur. Üniversitelerimizdeki kamu çalışanlarının sendikamıza göstermiş oldukları yüksek, artan ve devamlı teveccühe teşekkür etmek istiyorum. Sorumlu olduğumuz 4 üniversitede tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yetkili olmak bizler için gurur verici bir durumdur. Anlayışımızın, duruşumuzun, samimiyetimizin ve çalışmalarımızın bir karşılığı olduğu, doğru olduğunu, insanların güvenine mazhar olduğunu ve bunun devamlılığı bunu göstermektedir.”
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024