×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  sosyal medya hesabından Türkiye’de bir ilk olacak yeni müze açıklaması yaptı.

Kültür Sanat 24/05/2021 18:07 24/05/2021 18:07

A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bir ilke daha imza atacaklarını duyurdu.  Büyükşehir Belediyesi, her yıl milyonlarca turist ağırlayan Eskişehir’e önemli bir müze daha kazandırmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye’nin ilk Kedi Müzesi’nin Eskişehir’de açılacağı duyuruldu. 

50 yıllık dünya birikimi müzeye

Başkan Büyükerşen paylaşımında “17-24 Mayıs Müzeler Haftası’nın son gününde bizleri son derece heyecanlandıran bir projeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sanatçı Berna Türemen’in 50 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinden temin ettiği kedi tabloları, heykelleri, bibloları, oyuncakları ve çeşitli ev eşyalarından oluşan koleksiyonunu belediyemize bağışlamasıyla,    çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm hayvan severlerin ilgisini çekeceğine inandığımız Türkiye’nin ilk Kedi Müzesi’ni şehrimize kazandırmak için çalışmalara başladık” dedi. Müzenin yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin çekeceğine inandığını ifade eden Başkan Büyükerşen, sanatçı Berna Türemen’e bu anlamlı bağışı dolayısıyla teşekkür etti.  Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde açılması planlanan müze bu alanda Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ise ilk müzesi olacak.
 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024